Ny aftale på plads: Racister udelukkes fra samtlige PL-stadions på livstid
Fans, der viser sig at have opført sig på en voldelig eller diskriminerende måde, vil blive forbudt fra alle Premier League-stadions under nye regler, der er aftalt af klubberne selv for den kommende sæson.
Den hårde nye foranstaltning, der gælder for diskriminerende adfærd online og offline, kommer efter den voldsomt ondskabsfulde behandling af Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka, der blev mål for et utal af racistiske ytringer, efter deres brændte straffespark mod Italien i EM-finalen.
Og tidligere i dag, 14. juli, blev en milepæl nået, da mere end en million mennesker har underskrevet en appel, der opfordrer til, at folk der opfører sig racistisk over for fodboldspillere, bliver nægtet adgang til Premier League-stadions på livstid.
Ifølge Daily Mail, blev de 20 Premier League-klubber, der blev enige om det nye stadionforbud blev aftalt ved et møde, klubberne imellem for en måneds tid siden, for at bekæmpe racisme både på stadions, og på sociale medier.
Og som en nødvendighed efter mange års eksempler på ubehagelige sager, har Premier League nu valgt at slå hårdt ned på racistiske ytringer, og administrerende direktør Richard Masters beskriver det som en ‘prioritet’.
En stor del af de racistiske angreb, kommer gennem sociale medier, og i hele 80 procent af tilfældene, fra folk der ikke befinder sig i England, hvorfor det også besværliggøre en retsforfølgelsende process betydeligt, men udviklingen er på vej.
Da Brightons angriber Neil Maupay blev offer for racisme online tidligere på året, blev den singaporeanske teenager Derek Ng den første person uden for Storbritannien, der blev dømt for at have sendt sådanne beskeder til en Premier League-spiller.
Premier League’s juridiske team samlede bevismateriale og arbejdede med myndighederne i Singapore, hvilket resulterede i, at Ng, 19, modtog en ni måneders betinget fængselsdom.
Flere og flere spillere har udtalt sig om det misbrug, de har modtaget online. Blandt dem Marcus Rashford og Anthony Martial i Manchester United, Antonio Rudiger i Chelsea og Willian i Arsenal, og det er kun et par eksempler.
Omfanget af misbruget har ført til øget pres på sociale medieplatforme, herunder Facebook, Instagram og Twitter for at tage mere effektiv handling for at identificere og fjerne hadefulde brugere.
Premier League skrev sammen med andre førende fodboldmyndigheder og Kick It Out til Facebook og Twitter og krævede bedre filtrering og hurtige fjernelser af stødende indlæg.
Brevet krævede også forbedret verifikation af brugere og forebyggelse af misbrugere, der omregistrerer sig til nye konti, samt mere hjælp til retshåndhævende myndigheder.
Dette blev fulgt op med en udbredt boykot af sociale medier, som omfattede alle de 20 Premier League-klubber, EFL og mange andre ligaer, sport og berømtheder, der i alt, når ud til 1,7 milliarder brugere af sociale medier.